۱۱ بهمن ۱۴۰۲، ۹:۰۴

روسانو:

اکوسیستم و توفان‌های گرد و خاک در ایران تغییر یافته است

اکوسیستم و توفان‌های گرد و خاک در ایران تغییر یافته است

رییس مرکز آسیا و اقیانوسیه گفت: ایران مانند بسیاری از کشورها و مناطق، تأثیرات محسوس تغییرات اقلیم از جمله رخدادهای شدید آب‌وهوایی، تغییر اکوسیستم و طوفان‌های گرد و خاک را تجربه کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، لتیزیا روسانو در پیام ویدئویی به هفتمین کنفرانس بین المللی تغییر اقلیم تهران اظهار داشت: هیچ گاه ضرورت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تاکنون چنین مشهود نبوده است.

وی افزود: باید منابع خود را تجمع کرده، بینش‌هایمان را به اشتراک گذاشته و فعالانه به سمت راه‌حل‌های نوآورانه‌ای حرکت کنیم که از مرزهایمان نیز فراتر می‌روند.

رئیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات مخاطرات طبیعی سازمان ملل ادامه داد: مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات مخاطرات طبیعی (APDIM) به عنوان یک مؤسسه تخصصی منطقه‌ای در راستای کاهش خطرات در منطقه بنیان‌گذاری شده است. برای مقابله با این چالش‌ها، APDIM اقدامات اقلیمی منطقه‌ای و توفان گرد و خاک را توسعه داده تا کشورها را در تلاش‌هایشان در راستای کاهش اثرات بلایا راهنمایی کند.

روسانو عنوان کرد: برنامه عملکردی منطقه‌ای توفان‌های گرد و خاک در آسیا و اقیانوسیه طرحی است با هدف ارتقای همکاری و مشارکت میان کشورهای منطقه جهت رسیدگی به این مشکلات که مورد تأیید همه کشورهای عضو اسکاپ قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: APDIM همچنین برای ارتقای همکاری‌های منطقه‌ای و تبادل دانش در خصوص بلایای داخلی و تغییرات اقلیم با سایر شرکا همکاری کرده است. این مرکز اقدام به برگزاری کارگاه‌ها، برنامه‌های آموزشی و سایر فعالیت‌های ظرفیت‌ساز کرده تا ظرفیت کشورهای عضو را در جهت رسیدگی به چالش‌های تغییر اقلیم افزایش دهد.

رئیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات مخاطرات طبیعی گفت: مایلم خاطر نشان سازم که همکاری ما با سازمان هواشناسی ایران (IRIMO) در مقوله توفان‌های گرد و خاک و پیش‌بینی تأثیر محور توفان‌ها بسیار حائز اهمیت است. این همکاری تأکیدی بر تعهد ما به استفاده از منابع تخصصی و فرامرزی برای توسعه استراتژی‌های مؤثر جهت ارائه پیش‌بینی های تاثیر- محور می‌باشد.

روسانو افزود: با الهام از نشست Cop28، به اهمیت بررسی پیچیدگی‌های تغییرات اقلیم، اهمیت سیستم هشدار سریع، تبادل داده‌ها و تلاش مشترک در انجام وظایف مرتبط با آب و هوا تاکید می‌کنیم.

وی ادامه داد: این کنفرانس پتانسیل شکل‌دهی به سیاست‌های نوآورانه‌ای را دارد که به موجب آن‌ها می‌توانیم عزم خود را جزم کرده، و همکاری‌های بین‌المللی را تقویت کنیم و مفاهیم جدیدی را ابداع کنیم که نویدبخش آینده‌ای با انعطاف‌پذیری بیشتر است.

رئیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات مخاطرات طبیعی تصریح کرد: بدین‌وسیله مراتب قدردانی خود را از سازمان هواشناسی جمهوری اسلامی ایران، سرکار خانم دکتر تاج بخش و همکارهایشان؛ بویژه جناب آقای دکتر رهنما رئیس پژوهشکده هواشناسی، و علوم جو (RIMAS) و دکتر لایقی معاون توسعه و پیش‌بینی و مخاطرات جوی اعلام می‌دارم.

روسانو در بخش دیگری گفت: تغییر اقلیم به عنوان یک چالش فوری و پیچیده، مرزها را درنوردیده و موجودیت کشورها را در مقیاس جهانی تحت تأثیر قرار داده است. طی دهه‌های گذشته، شاهد تأثیراتی عمیق و گاه ویرانگر ناشی از تغییرات اقلیمی بوده‌ایم. تغییر اقلیم از رویدادهای جوی شدید گرفته تا اختلال در اکوسیستم پیامدهای گسترده‌ای به همراه دارد که همت جمعی ما را می‌طلبد.

وی عنوان کرد: این کنفرانس، بستر لازم برای گرد هم‌آیی، تبادل دانش و مطالبه یک راه‌حل پایدار در راستای دستیابی به سازگاری را فراهم می‌کند. لازم به ذکر است، باید به هم پیوستگی مباحث پیرامون تاب‌آوری، سازگاری، انطباق‌پذیری و کاهش مورد توجه قرار گیرد.

رئیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات مخاطرات طبیعی افزود: تقویت روحیه همکاری، مرزهای جغرافیایی را درنوردیده و تغییرات تأثیرگذاری را رقم می‌زند. در خاتمه، بهترین آرزوها را برای گفت‌وگوهایی پربار و ارتباطاتی معنادار در طول این کنفرانس دارم.

کد خبر 6009776

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha